The Voice Computer Forum visit our website at www.voicecomputer.com

Forum Home Forum Home > Speech Recognition > VoiceComputer
  New Posts New Posts RSS Feed - Voicemicrophone
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Voicemicrophone

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Nimbargent View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 07 Jan 2018
Location: England
Points: 98
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nimbargent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Voicemicrophone
    Posted: 05 Jan 2019 at 1:17pm
Please, how do I disable the Voice Microphone so that it cannot run?
Back to Top
RonK View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 07 Jan 2010
Points: 849
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RonK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Jan 2019 at 7:27pm
The VC Mic schedules a task to start the Microphone on startup, etc. 

Say:

Set Up Microphone
'No' to delete the task.

Or

Configure VoiceComputer
10 Open where 10 is Enable/Disable VC Microphone to open on startup and restart at intervals
Set Up Microphone
'No' to delete the task.

Or you can delete the task through Windows Task Scheduler


Ron

VoiceComputer Developer
Back to Top
Nimbargent View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 07 Jan 2018
Location: England
Points: 98
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nimbargent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jan 2019 at 2:03pm
Thank you. That works. The microphone is far too sensitive and Dragon switches on during telephone calls and side-conversations with my wife.

Edited by Nimbargent - 12 Jan 2019 at 2:03pm
Back to Top
RonK View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 07 Jan 2010
Points: 849
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RonK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Jan 2019 at 8:19am
> the microphone is far too sensitive 

To be clear, your microphone was adjusted to be far too sensitive.

To adjust the microphone's sensitivity with VC2019, say, "Configure Microphone"
(or Configure VoiceComputer, 9 Open where 9 is 'Configure/train the VC Microphone')

Later, you can manually adjust the accuracy settings and set the accuracy a little bit higher or lower depending on your results.
(Configure VoiceComputer, Or, 12 Open, where 12 is 'manually configure the VC Microphone's accuracy settings'.)




Ron

VoiceComputer Developer
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.