The Voice Computer Forum visit our website at www.voicecomputer.com

Forum Home Forum Home > Speech Recognition > VoiceComputer
  New Posts New Posts RSS Feed - Place window lower right etc.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Place window lower right etc.

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Nimbargent View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 07 Jan 2018
Location: England
Points: 81
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nimbargent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Place window lower right etc.
    Posted: 27 Sep 2018 at 4:57am
I cannot remember whether Dragon has a set of native commands for Window placement.

Somehow I was using commands previously to place windows into particular quarters, but I have forgotten how I did this.

Your instructions tell me that I can reactivate your archived commands. How do I do this, please?
Back to Top
RonK View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 07 Jan 2010
Points: 820
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RonK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2018 at 8:31pm
Your instructions tell me that I can reactivate your archived commands. How do I do this, please?

VoiceComputer's command files are located in the following directory:

C:\ProgramData\VoiceTeach\VoiceComputer\Commands\Custom

The commands you want are in the positioncmds.xml file.

It's best to open the positioncmds.xml file in an xml editor. (Some are free, others have a 30-day trial.)

and look for "Commented out commands".

You'll notice that there are some commands between 

<!--
 "<!--"  which begins commented out (disabled commands)

and 
-->  (which ends the commented out commands).

Copy the following command from the commented out section and copy it before the commented out section (which begins with "<!--")

      <command type="vp-script">
        <name>
          <![CDATA[<place1> <window1> <topbottomleftright1>]]>
        </name>
        <actions>
          <place align="_value3" resizeRatioX="1/2" resizeRatioY="1/2" />
          <bringtofront/>
        </actions>
      </command>

Save the file and the commands you want will be enabled.
(Place window/program top left, upper left, bottom left, lower right, etc.)

Or, just upload this file (right click on the link and save as)

and copy over the existing file in the 

C:\ProgramData\VoiceTeach\VoiceComputer\Commands\Custom  directory





Edited by RonK - 27 Sep 2018 at 8:47pm
Ron

VoiceComputer Developer
Back to Top
Nimbargent View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 07 Jan 2018
Location: England
Points: 81
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nimbargent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2018 at 11:22pm
Thank you, Ron, for taking the time out to post this carefully.

It is fantastic when things just work first time!

This provides some very useful functionality when using a UHD screen.

For me, this is far more useful than using two separate screens.

I bet that you have some other gems within this program.

Best wishes Stephen
Back to Top
Nimbargent View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 07 Jan 2018
Location: England
Points: 81
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nimbargent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2018 at 6:23am
Just a minor problem, Ron. This work for quadrants two, three and four, but not one (i.e.upper right.)

Can you check, please?
Back to Top
RonK View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 07 Jan 2010
Points: 820
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RonK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2018 at 7:40am
Place program upper right is a valid command and works for me.

Place program top right is also a valid command but Dragon doesn't recognize it when I say it.

This is not unusual.

Here's our command list for this command. (The spoken commands are the commands after the "\")

 <List>
      <name>topbottomleftright1</name>
      <items>
        <item>topleft\top left</item>
        <item>topleft\upper left</item>
        <item>topright\top right</item>
        <item>topright\upper right</item>
        <item>lowerleft\bottom left</item>
        <item>lowerleft\lower left</item>
        <item>lowerright\bottom right</item>
        <item>lowerright\lower right</item>
        <item>lowerright\lowered right</item>
      </items>
    </List>

You can add additional commands. 

We added "up right" to the following list by copying and pasting the entire line
        <item>topright\upper right</item>
        <item>topright\upper right</item>

and then renaming the second 'upper right' to 'up right'.

Be careful not to add or cut off any formatting such as a ">" or "<"


 <List>
      <name>topbottomleftright1</name>
      <items>
        <item>topleft\top left</item>
        <item>topleft\upper left</item>
        <item>topright\top right</item>
        <item>topright\upper right</item>
        <item>topright\up right</item>
        <item>topright\top right</item>
        <item>lowerleft\bottom left</item>
        <item>lowerleft\lower left</item>
        <item>lowerright\bottom right</item>
        <item>lowerright\lower right</item>
        <item>lowerright\lowered right</item>
      </items>
    </List>

Let me know if this works for you. (if not, I can send you an edited file.)

We're trying to finish up "VoiceComputer 2019" which will have several improvements.

Once we get this version released, I'll start working on a simple editor for our command lists that will let you view and edit our commands. 

 




Ron

VoiceComputer Developer
Back to Top
Nimbargent View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 07 Jan 2018
Location: England
Points: 81
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nimbargent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2018 at 11:10am
Edit. Sorry, it must be a problem with my system. Today, I get quadrants 1, 2 and 3 but not 4, i.e. the non-responding quadrant has changed. Anyway, it is still very useful even as it is. Regards, Stephen

Edited by Nimbargent - 29 Sep 2018 at 12:52am
Back to Top
RonK View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 07 Jan 2010
Points: 820
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RonK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Sep 2018 at 8:34am
Have you tried all the variations of the commands?
Is Dragon recognizing your utterances as commands?
(That is, does the Dragon results box turn blue)
When you say, "Place program upper right" 
or Place window upper right"
or place program/window top right?


Ron

VoiceComputer Developer
Back to Top
Nimbargent View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 07 Jan 2018
Location: England
Points: 81
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nimbargent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Sep 2018 at 8:22am
I have spent quite some time working on this. I tried all of the variations of the command. One day I couldn't get the first quadrant to work, then another day I couldn't get the fourth quadrant to work.

I speak clear British English with emphasis on all consonants, so there should not be a recognition defect. 

Then I started to try to understand your script. Eventually, I changed "lower right" to "cheese" and it worked immediately, i.e. place window cheese. 

Now I have the placements named as "quadrant n":

<List>
      <name>topbottomleftright1</name>
      <items>            
        <item>topleft\top left</item>
        <item>topleft\upper left</item>
<item>topleft\quadrant two</item>
<item>topright\upper right</item>        
<item>topright\top right</item>
<item>topright\quadrant one</item>
        <item>lowerleft\bottom left</item>
        <item>lowerleft\lower left</item>
<item>lowerleft\quadrant three</item>
        <item>lowerright\bottom right</item>
        <item>lowerright\lower right</item>
        <item>lowerright\quadrant four</item>  
      </items>
    </List> 

So it took some time to get there but now it works immaculately.

Thank you, for your help.

Regards, Stephen


Back to Top
RonK View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 07 Jan 2010
Points: 820
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RonK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Sep 2018 at 3:46pm
It's good that you got it working but that took much too long.

I'll start working on a much simpler way to edit commands once we get the new version released.


Ron

VoiceComputer Developer
Back to Top
Nimbargent View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 07 Jan 2018
Location: England
Points: 81
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nimbargent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Oct 2018 at 12:54am
Thank you, Ron. I very much look forward to your new version and especially to the command edit facility.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.